ЧДГ Мечо Пух - София - екип


 • Румяна Радулова

  Румяна Радулова

  Програмен директор   Моят професионален опит Аз съм психолог и психотерапевт. Моят професионален опит включва 9-годишна практика в областта на индивидуалната и семейната психотерапия и психологично консултиране. Имам опит в работата със семейства, деца и възрастни с различни трудности, включително деца в риск и техните семейства, с осиновители и приемни родители. За мен Имам съпруг и 8-годишен син. Обичам уикендите, прекарани със семейството ми. Харесвам интересните разговори, хубавите книги и филми. Защо работя в детска градина Мечо Пух? Обичам децата, спонтанното им любопитство към света и към другия, вътрешната свобода да играят и създават. И като възрастен си мисля, че е толкова важно да им помогнем да съхранят тази вътрешна свобода, играещата и творческата нагласа към света. Смятам, че с моята перспектива ще помогна на екипа на детска градина Мечо Пух да бъде по-чувствителен и разбиращ детските преживявния, да следва детето в неговите фантазии и питания, да насърчава любопитството и интереса му към себе си и света.  
 • Градината

  Филип Aнгелов

  Административен директор   Моят професионален опит Завършил съм "Реклама и връзки с обществеността" и "Журналистика" в СУ "Св. Климент Охридски". Имам 22 години управленски опит в областта на рекламата, издателската дейност и туристическите услуги, а от 5 години съм административен директор на ЧДГ Мечо Пух. За мен Обичам да пътувам със семейството ми. Вярвам, че активната почивка е най-добрият начин за релаксация. Моя страст са фотографията и хубавата музика. Защо работя в детска градина Мечо Пух? В детска градина Мечо Пух създадохме за децата едно уютно и топло място, където учителите са чувствителни към техните преживявания. Място, където играят, учат и опознават света и себе си и от което ще запазят хубави спомени и добри приятелства.  
 • Десислава Пенчева

  Десислава Пенчева

  Учител   Моят професионален опит Завършила съм "Предучилищна и начална училищна педагогика" през 2011 г. Имам богат опит в работата с деца от начална училищна възраст и от две години съм учител в ЧДГ Мечо Пух. За мен Аз съм открит, добронамерен и креативен човек, запазил детското в себе си. Доволна съм, че успях са намеря професия, в която с помощта на децата мога да изразя себе си. В свободното си време обичам да се занимавам с неща, които ме зареждат и ми дават положителни емоции. Защо работя в детска градина Мечо Пух? Обичам децата, тяхното чисто и откровено любопитство към света и непознатото. Щастлива съм, че попаднах на подкрепящ и мотивиращ екип. Имам невяроятния шанс да общувам и работя с деца, с всеки изминал ден да се радвам на постиженията им и да бъда част от тяхното израстване.  
 • Марина Цветкова

  Марина Цветкова

  Учител   Моят професионален опит Завърших висшето си образование в СУ „Св. Климент Охридски” - специалност „Начална и предучилищна педагогика”. За в бъдеще планирам да продължа професионалното си развитие в областта на началното и предучилищното образование. Имам голям опит в работата с деца в предучилищна възраст. За мен Аз съм амбициозен и позитивен човек. Да бъда учител е моя детска мечта и съм много щастлива, че я осъществих. През свободното си време обичам да чета книги, да се срещам с приятели и да пътувам. Защо работя в детска градина Мечо Пух? Работата в детска градина Мечо Пух за мен е едно невероятно предизвикателство, което ми дава възможност да се докосна до прекрасните, искрени и невинни деца. Екипът ни се състои от млади, усмихнати и амбициозни хора, с които се грижим всеки ден на децата в детската градина да бъде изпълнен с усмивки, добро настроение и множество игри докато те добиват нови знания, умения и развиват въображението си.  
 • Анна Бонева

  Анна Бонева

  Учител   Моят професионален опит Завършила съм езикова гимназия с преподаване на английски и френски език и "Предучилищна и начална училищна педагогика" в СУ "Св. Климент Охридски". Силната ми любов към децата ме подтикна още по време на обучението ми да работя в детска градина. За мен Аз съм амбициозна и креативна. За мен децата са моят живот. От малка исках да работя с деца и да виждам радостта в очите им и това ме прави щастлива. В свободното си време обичам да се разхождам сред природата с приятели. Защо работя в детска градина Мечо Пух? Много се радвам, че в детска градина Мечо Пух попаднах на една спокойна и приятелска среда, където лесно мога да обърна внимание на всяко дете. Чрез игри децата ни получават нови знания по весел и забавен начин, а в процеса на обучение се стремя да развивам творческото мислене и въображение на всяко дете.  
 • Ани Мардирозова

  Ани Мардирозова

  Учител по английски език   Моят професионален опит Завършила съм бакалавърска и магистърска степен в Икономическия университет с изучаване на английски език. Живяла съм в САЩ, където затвърдих своето езиково ниво. Силната ми любов към децата от всички възрастови групи както и любовта ми към английския език ме подтикнаха да работя с деца. Имам опит в работата си с деца извън България, както и две години стаж като преподавател в езиков център Британика. Положила съм изпит TOEFL. За мен Още когато бях втори клас моите родители ме записаха да изучавам английски език. С времето осъзах, че много бих искала това да бъде езикът, на който ще говоря през по-голямата част от времето. Радвам се изключително много, че успях да осъществя тази моя детска мечта и че превърнах английския език в неотменна част от моето ежедневие. В свободното си време много обичам да гледам филми, да чета, да пътешествам и да излизам с приятели. Защо работя в детска градина Мечо Пух? Обичам много да работя с деца, защото това ме зарежда и вдъхновява. Много ме прави щастлива фактът, че в Английска детска градина Мечо Пух открих една спокойна среда, където децата играейки трупат разностранни знания и умения, неподозирайки колко полезни ще им бъдат те в живота.  
 • Катерина Попова

  Катерина Попова

  Учител по английски език   Моят професионален опит Завършила съм "Предучилищна педагогика" в СУ "Св. Климент Охридски". Насочих се към педагогиката, защото вярвам, че ранното детство изгражда основата и нагласата към целия последващ живот. Иска ми се да спомогна за изграждането на една представа за света като добро и интересно място за пребиваване, в което от нас зависи да има любов, хармония, приятелство, творчество и свобода. Преди да реализирам своята детска мечта – да стана учител, завърших Стопанско управление в СУ "Св. Климент Охридски" и Бизнес администрация в IFAG. Работила съм в областта на продажбите, маркетинга и човешките ресурси, което ми помогна да придобия разнопосочен опит и умения, които ми помагат много в работата ми сега. За мен Аз съм омъжена и имам две дъщери. Обичам да се смея, да общувам, да се движа, да спортувам, да играя, да танцувам, да пея, да дишам и да живея. Мисля, че възрастта е само оправдание на хората да се носят по течението. Защо работя в детска градина Мечо Пух? Работя в ЧДГ Мечо Пух, защото споделям разбирането на колегите ми за отношението към децата и изграждането на хармонична и здравословна социална среда. Харесва ми да съм част от млад, иновативен и интелигентен екип.  
 • Соня Ангелова

  Соня Ангелова

  Учител   Моят професионален опит Завършила съм "Предучилищна и начална училищна педагогика" в СУ „Св. Климент Охридски” и продължавам образованието си в областта на логопедията. Имам опит в работата с деца в предучилищна възраст както в детски градини, така и в домашни условия. Владея свободно английски език и с удоволствие го използвам в общуването си с децата. За мен Аз съм амбициозен, креативен и емоционален човек. Много обичам музиката, свиря на пиано и имам 15-годишен опит във вокална група. В свободното си време обичам да пътешествам. Защо работя в детска градина Мечо Пух? Да бъда учител беше моята детска мечта и много се радвам, че я осъществявам именно в детска градина Мечо Пух. Тук попаднах в много ведра обстановка с прекрасни колеги и смятам, че заедно ще допринесем за пълноценното развитие и щастливото детство на всяко дете. Обичам децата и когато съм сред тях се чувствам спокойна и щастлива и с огромно желание им давам своите знания, любов и внимание.  
 • Виолина Доцева

  Виолина Доцева

  Музикален педагог   Моят професионален опит Работя като музикален педагог от 3 години. Предстои ми да се дипломирам в специалност "Музикална педагогика" към СУ "Св. Климент Охридски". Имам вокална група и пътят ми към децата тръгна главно оттам. Занимавам се с музика още от детската градина и много искам да предам своя опит на нашето бъдеще - децата. Смятам да се развивам в областта на изкуството и педагогиката, защото това съчетава любовта ми към децата и музиката. За мен Аз съм артистичен и всеотдаен човек. Обичам всички разновидности на изкуството. Занимавам се главно с пеене, свиря на китара и пиано, от скоро се развивам и в актьорското майсторство, което е нова част от предпочитанията ми към изкуствата. Свободното си време прекарвам навън с приятели, в парка, в танци или свирене и пеене. Много обичам детските игри тъй като ме пренасят в друг свят, изпълнен с вълшебства. Защо работя в детска градина Мечо Пух? В детска градина Мечо Пух веднага почувствах една приятелска атмосфера. Децата ме приеха с много любов и не спират да ме изненадват приятно всеки ден. С тяхна помощ по време на деня успявам да се откъсна от забързаното ежедневие, да поиграя, дори да науча от тях много неща за себе си, да допринеса за тяхното развитие и да оцветим заедно деня с усмивка.  
 • Габриела Първанова

  Габриела Първанова

  Учител по танци   Моят професионален опит Студентка съм в СУ "Св. Климент Охридски". Обожавам да танцувам и от 5-годишна възраст се занимавам със спортни танци. Участвала съм в много състезания, танцови турнири и концерти. През изминалите 2 години преподавах танци на деца от различни възрастови групи. Имам опит и като аниматор. Владея свободно английски език и имам сертификат C1 на Кеймбридж. За мен Аз съм отговорна, амбициозна и търпелива личност. Имам разностранни интереси и се стремя да се развивам и да трупам опит в различни сфери. В свободното си време обичам да пътувам, да слушам музика, да чета книги и да се забавлявам с приятели. Защо работя в детска градина Мечо Пух? Харесва ми да работя с деца, защото имам възможността да се докосна до един различен, по-чист, по-невинен и по-красив свят. Дори след един час, прекаран край деца, се чувствам заредена с енергия за останалата част от деня. Наистина вярвам, че децата имат вълшебната сила да правят хората около тях по-добри и по-усмихнати.  
 • Анна Данкова

  Анна Данкова

  Куклен театър   Моят професионален опит Аз съм театрален режисьор и моят професионален опит е както в телевизията, така и в тетатъра. Имам опит като преподавател по английски език на деца и дългогодишна практика в работата с деца в домове за сираци. От години се занимавам с психодрама, социометрия и различни методи за работа в групи. За мен Обичам да пея караоке, да тичам в парка, да правя йога, да танцувам африкански танци вкъщи, да прекарвам време сред природата, където да не спирам да си припомням нещата, които винаги знаем и винаги забравяме... Защо работя в детска градина Мечо Пух? През последните пет години прекарах значително време със сина ми Филип. Заедно прочетохме и разиграхме безброй много приказки. Посветих времето си на кукления театър и на ателиетата за детски арт занимания. Убедена съм, че когато децата изработват сами своите кукли от какъвто и да е материал и когато посветят време да изследват герой от приказка с неговите чувства и желания, развиват своето въображение и емоционална интелигентност и това ги прави разбиращи и чувствителни не само към себе си, но и към другите.  
 • Тони Петкова

  Тони Петкова

  Медицинска сестра   Моят професионален опит Медицинска сестра съм и целият ми професионален опит е свързан с децата. Работила съм в различни отделения с деца от кърмаческа до 7-годишна възраст. За мен Имам две деца и двама внуци, които осмислят живота ми и ме правят щастлива. През погледа на моите внуци преоткривам важните неща, които са невидими за нас, възрастните, забързани в ежедневието. Те ме карат да ценя всеки момент, прекран с тях и да преоткриваме света заедно. Любимото ни място е морето. Защо работя в детска градина Мечо Пух? Обичам децата, те ме вдъхновяват и мисля, че няма нищо по-истинско от това непознато дете да ти се довери и да ти каже, че те харесва. Колегите са млади, амбициозни и талантливи, а "Мечо Пух" е мястото, където се срещат професионализмът, отговорността и любовта към децата. Моята професия е моето призвание, а тук намерих съмишленици и приятели.  
 • Ивелина Михайлова

  Ивелина Михайлова

  Помощник-възпитател   Моят професионален опит Завършила съм специалност "Философия" и паралелно "Педагогика на обучението по Философия" в ЮЗУ "Неофит Рилски". Още тогава знаех, че искам да работя с деца. Обичам децата и това е причината по-голямата част от професионалния ми опит да е посветен на тях. За мен Изключително много обичам децата и имам голямо желание да работя и общувам с тях. Вярвам, че ранната детска възраст е най-важната от целия ни съзнателен живот и съм щастлива, че мога да им помогна да разширяват своя мироглед докато играем заедно. Защо работя в детска градина Мечо Пух? Децата са пълни с енергия, те ме зареждат и стимулират да им помагам да опознават света. Процесът на формиране на техните характери, навици и поведение изисква време, търпение, грижи и много топлина. Всички тези фактори са налице в английска детска градина Мечо Пух и за мен е удоволствие да бъда част от екипа й.  
 • Елена Заякова

  Елена Заякова

  Логопед, клиничен психолог   Моят професионален опит Завършила съм магистърска програма „Клинична и консултативна психология” и „Логопедия – комуникативни нарушения на развитието”. Имам 8-годишна практика в областта на логопедията и клиничната психология. Професионалните ми интереси в областта на логопедията са свързани с диагностиката и терапията на комуникативните нарушения в детска възраст, както и с консултирането и подкрепата на семействата на деца с езиково-говорни нарушения. За мен Обичам народните танци, хубавите книги и театъра. Мое хоби е изучаването на обичаите и приказките на различни народи. Най-ценни за мен са семейството и приятелите и за това всяка свободна минута споделям с тях. Защо работя в детска градина Мечо Пух? Обичам децата и смятам, че всяко дете трябва да има възможност да изразява себе си. Като логопед подкрепям децата в овладяването на езика в цялата му пъстрота и възможностите за изразяване чрез него, които всеки от нас носи. В детска градина „Мечо Пух” има прекрасни условия логопедичната терапия да се случва в приказна обстановка и уменията, усвоени в логопедичния кабинет, веднага да бъдат прехвърлени в залата за игри, по време на занятията, в свободното общуване между децата.  
 • Диана Щерева

  Диана Щерева

  Фамилен терапевт   Моят професионален опит Аз съм психолог и се занимавам с психотерапия от 8 години. Работя със семейства и възрастни с различен спектър от трудности – житейски кризи, писхична болест, зависимости, сравяне със загуби. Участвала сам в редица социални проекти. В работата си със семействата използвам ситемния и динамичния подход, както и метода на семейните констелации. За мен Омъжена съм и имам 15-годишна дъщеря. Не спирам да търся баланса между времето прекарано със семейството, приятелите, работата и продължаващото професионално развитие. Защо работя в детска градина Мечо Пух? Вярвам, че родителстването е една от най-отговорните и трудни "професии" в живота на човек с огромно влияние върху развитието на детето, а оттам и на обществото като цяло. Смятам, че с метода на фамилното консултиране мога да бъда полезна на родителите и семействата в преодоляването на техните трудности и в осигуряването на една по-добра среда за живота и развитието на децата.  
 • Светлана Благоева

  Светлана Благоева

  Детски психотерапевт   Моят професионален опит В последните девет години развивам своя опит в областта на психологичното консултиране и психотерапевтичната работа с възрастни, деца и юноши. В последните четири години работя предимно с деца и юноши, срещащи различни затруднения - деца, които преживяват болезнено адаптирането в училище или детска градина; деца, които проявяват различни симптоми в общуването с околните; деца, които са преживели стресово или травматично събитие. В работата си следвам психодинамичния подход, основаващ се на разбирането за несъзнаваните тревоги, опасения и копнежи, които носим и понякога трудно превеждаме на достъпен за нас език. За мен Препрочитам "Малкият принц", преоткривам предимствата на велосипеда по софийските улици, намирам за удивителен начинът, по който се свързваме и общуваме един с друг. Защо работя в детска градина Мечо Пух? Светът на децата е населен с мистични образи, крехки състояния, смели желания, колебания, силни чувства. Когато следваме децата, откриваме това, което ги радва и онова, което ги кара да избягат, завръщайки се в своя свят, за да могат да придадат смисъл на случващото се. Зная, че помагам в тези опити за осмисляне. И чувствам, че всяко познанство с детето е моят опит да разбера техния свят. Вярвам, че детска градина Мечо Пух е място за среща на възрастния с детето.